Актуално

Stage talk: „Отразяване на театрално събитие”

 

„Отразяване на театрално събитие” представлява дискусия от сцената. Идеята на нашата дискусия е да разкрие възможностите и предизвикателства при отразяване на театрално събитие. Ще бъдат засегнати теми като – подходи за отразяване на театрално събитие, мястото на художествеността в професионалния отзив, необходимостта от писането за театър. Ще си поговорим за различния зрител – а именно зрителят автор, за театралната критика и ролята ѝ на огледало в изкуствата. Как съществува и как бива разбиран отрицателния отзив? Ще очертаем разликите между журналистически и критически отзив. Ще говорим за значението на отзива днес и неговото разбиране у нас.  Ще си говорим за театър!

 

Водещ на срещата ще бъде младият театровед Михаил Тазев. Той ще има възможността от първо лице да сподели опита и вижданията си по засегнатата тема, а вие ще имате възможността да участвате активно в този разказ.

*Събитието е насочено изцяло към студенти и учащи, подходящо за специалности като Театрознание, Кинознание, Журналистика, Социология.

 

Заповядайте на 18 май 2022 г. /сряда/ от 14:00 часа в Театър 199 „Валентин Стойчев”. Вход свободен, не е необходимо предварително записване.

 

Събитието е част от проекта “Съвременното лице на театралната критика”, организиран от АКТ-УНИМА БЪЛГАРИЯ, с финансовата подкрепа на Столична община, програма Култура. Проектът е насочен към професионалното развитие на млади автори в полето на оперативната критика за куклен театър. Мисията му е да подпомага изграждането и утвърждаването на мрежа от млади професионалисти, които да развиват и популяризират писането и четенето на театрална критика.

 

С подкрепата на Столична община.