Актуално

Уъркшоп „Невидимо дете“ #AKT-UNIMA

ОТВОРЕНА ПОКАНА за актьори и сценографи
АКТ-УНИМА, България обявява отворена покана за уъркшоп на тема „Невидимо дете“ с ръководители Веселка Кунчева и Мариета Голомехова.
Вторият уъркшоп, организиран от Асоциацията на куклените театри е вдъхновен от творчеството на покойния Димо Стоянов и група P.I.F. Музикантите от групата ще бъдат неразделна част от целия процес, като в него ще се включи и визуалният артист Полина Герасимова. Солисти ще бъдат Владимир Михайлов и Керана / Kerana Kosmos.
 „В този лабораторен процес бихме искали да изследваме тънката граница между реалността и съня. Онова междинно състояние, в което Духа се чувства свободен. Благодарение на текстовете и музиката на група ПИФ, ще имаме възможността да приемем живота като едно необятно приключение в търсене на самите нас.“ – Веселка Кунчева
 Кога?
15-28 юни 2022 г.
 Къде?
Държавен куклен театър – Стара Загора, член на АКТ-УНИМА, България
 Какво предлагаме?
Възможност за участие във втория театрален уъркшоп на АКТ-УНИМА, България, предназначен за професионални актьори и сценографи на тема „Невидимо дете“.
 Асоциацията не покрива дневни, пътни и разходи за нощувка.
Кандидатите трябва да изпратят:
 Актьори – Творческа автобиография, в която да бъде посочено дали имат певчески умения или умеят да свирят на музикален инструмент, както и снимка в цял ръст.
 Сценографи – Творческа автобиография и визуален материал от един сценографски проект.
 Срок за подаване на кандидатури – От 25 април до 5 май 2022 г. на имейл unimabulgaria@gmail.com
 Срок за обявяване на одобрените кандидати – 15 май 2022 г.
Кандидатурите ще се разглеждат от ръководителите на уъркшопа – Веселка Кунчева и Мариета Голомехова, които ще имат последната дума при сформирането на екипа на базата на техни критерии и визия за уъркшопа.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, програма Едногодишен грант.