Актуално

Уъркшоп „Самотата в съвременния човек/свят“ #AKT-UNIMA

Първият уъркшоп, организиран от АКТ-УНИМА, България ще се проведе от 15 до 28 юни 2021 г. в Куклен театър Стара Загора.
Повече от година сме принудени да разбираме света по различен начин, но все пак сме заедно, един до друг. И ако не друго, то именно на това ни научи новото време – да се подкрепяме в това, което обичаме да правим най-много. Сега сме изправени пред трудността да се справим с проблема на самотата – тази в нас и другата – в света, който обитаваме. Самотата в социалното ни присъствие пред екраните и в ежедневното ни общуване. Самотата като хронична болка и начин на живот.
Уъркшопът на тема „Самотата в съвременния човек/свят“ ще има за отправна точка поезията на Цветелина Вътева и Антония Антонова и ще бъде в две части: сценографски и актьорски. Поканили сме тандема Веселка Кунчева и Мариета Голомехова, чиито биографии са добре известни на всички. Уъркшопите имат за цел да създадат среда, в която съвместната работа между актьори и сценографи да постигне ново колективно живеене, творчески запознанства, придобиване на специфични умения и рефлективност в сферата на кукления театър. Лабораторният процес ще се проведе на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора, които ще бъдат домакини и на финалния показ. С тази покана за среща, в АКТ-УНИМА, България вярваме, че само заедно, увлечени в творческата енергия и таланта на всеки един от нас, можем да преминем отвъд самотата и да се приберем у дома. Там, където някой ни чака.
За целта беше пусната отворена покана към членовете на Асоциацията, чрез която всеки от тях можеше да предложи актьори и сценографи за участие в уъркшопа. А ето и имената на участниците след селекция от страна на ръководителите – Веселка Кунчева и Мариета Голомехова.
Актьори
🔹 Маргарита Костова
🔹 Марияна Петрова
🔹 Ива Николова
🔹 Валентин Василев
🔹 Иван-Александър Дойчев
🔹 Деница Дончева
🔹 Илияна Крушева
🔹 Станислав Георгиев
🔹 Елица Матева
🔹 Ивана Бобойчева
🔹 Йордан Тинков
🔹 Любомир Желев
🔹Анна-Валерия Гостанян
Сценографи
🔹 Ваня Плачкова
🔹 Елица Маринова
🔹 Сияна Пейчинова
🔹 Ясмин Манделли
Уъркшопът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Едногодишна програма за подпомагане на частни организации в областта на сценичните изкуства“.